Fantazised

“Een ontwerp gemaakt uit lokale afvalstoffen als een innovatieve benadering van de recyclage programma’s met focus op lokale tewerkstelling in Barangay Luz, Filipijnen.”

Context

Sedert 2005 hebben Kortrijk en Cebu City uit de Filippijnen een stedenband. Overal ter wereld hebben steden dezelfde taken. Daarnaast vervullen ze een belangrijke rol in de ontwikkeling van het land of de regio. Kortrijk en Cebu willen dit op een duurzame wijze doen. Via internationale samenwerking wisselen beide steden hun specifieke kennis en ervaring uit. De voorbije jaren werd er vooral gewerkt rond solid waste management in Cebu.
Het afvalprobleem is dan ook een van de grote prioriteiten binnen het stadsbestuur. Rond recyclage van plastic of hergebruik van andere materialen gebeurt weinig. Dit resulteerde in verschillende opdrachtstelling. Op het terrein werd ook samengewerkt met andere organisaties zoals de ngo Pagtambayayong (een organisatie die zich inzet voor de allerarmsten door hun projecten rond sociale huisvesting, leerprogramma’s en biologische landbouw) en organisaties uit Barangay Luz.

Sep heeft met zijn ontwerp de tweede plaats veroverd op de Ecodesign Award 2012!

Partners

Een samenwerking tussen de stedenband stad Kortrijk – Cebu City & IMOG.

On the field

Bekijk hier het boeiende work-in-progress verhaal van Sep Verboom.

Of de publicaties

-Ecolink
-Kunststof en Rubber (NL)
-Bouwen en Wonen
-Focus-WTV

Filipijnen

FilipijnenGeef een reactie